Eagle Real Estate koopt portefeuille Weller

19 juli 2023

Eagle Real Estate heeft onlangs een strategische acquisitie gedaan door een portefeuille van 55 winkels en bedrijfsruimten in het Maankwartier en Winkelcentrum Heerlerheide van Weller te kopen. Met deze aankoop krijgt Eagle Real Estate de mogelijkheid om actief leegstand te verminderen en de beleving en aantrekkelijkheid van de locaties te vergroten.

Het Maankwartier

Het Maankwartier ligt op een goede locatie direct bij het centraal station en de binnenstad van Heerlen. Het betreft een prestigieus complex, bestaande uit kantoorruimten, winkels, horeca, groenvoorzieningen en luxe appartementen. De diverse ruimtes in de portefeuille variëren in grootte, met oppervlakten vanaf 35 m² tot 1.400 m². Het complex is recent gebouwd (2016 – 2018). De gebouwen aan het Spoorplein en het Maanplein hebben in totaal 7 bouwlagen en zijn in een industriële stijl opgetrokken.

Winkelcentrum Heerlerheide

Winkelcentrum Heerlerheide bevindt zich in het noorden van Heerlen en heeft vorig jaar een metamorfose ondergaan waardoor het een prachtige groene uitstraling heeft gekregen welke bijdraagt aan een duurzamer klimaat. Daarnaast zijn er verschillende bushaltes in de directe omgeving, waardoor de bereikbaarheid met het openbaar vervoer als goed kan worden beschouwd. De diverse ruimtes in de portefeuille variëren in grootte, met oppervlakten vanaf 35 m² tot 1.100 m². Het winkelcentrum is gebouwd in de periode 2001 – 2010.

Uitstekende ligging in Heerlen

Heerlen, als centrumgemeente van stadsregio ‘Parkstad Limburg’, biedt een geweldige omgeving met ruim 255.000 inwoners en nabijheid tot onze buurlanden Duitsland en België. Dit biedt fantastische mogelijkheden voor groei en ontwikkeling.

De ligging van de locaties is uitstekend, met het NS-station en busstation direct naast de deur. Daarnaast zijn de snelwegen A76 (Maastricht-Luik), A76 (Aachen-Maasmechelen) en N281 richting Sittard/Eindhoven gemakkelijk bereikbaar.

Inzet van Eagle Real Estate

Aart de Jong van Eagle Real Estate benadrukt dat Eagle Real Estate van plan is de leefbaarheid van de stad de stad te vergroten. Wij gaan in gesprek met ondernemers om de locaties te verbeteren en positieve veranderingen tot stand te brengen. Eagle Real Estate heeft ruime ervaring met ontwikkelvraagstukken en wil deze expertise inzetten om de portefeuille te beheren en te optimaliseren.

De overdracht van de portefeuille heeft plaatsgevonden op 19 juli 2023, waarna Eagle Real Estate actief aan de slag zal gaan om de locaties te beheren en te verbeteren. Deze acquisitie sluit aan bij de visie van Eagle Real Estate om te investeren in aantrekkelijke en goed bereikbare locaties met potentieel voor waardecreatie.

Met de aankoop van deze portefeuille verstevigt Eagle Real Estate haar positie als een belangrijke speler in de vastgoedmarkt en draagt het bij aan de verdere ontwikkeling en groei van Heerlen als een aantrekkelijke stad.

Deel dit bericht

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij helpen u graag met uw (zorg)vastgoed.