Zuylenstede

Woonzorgcentrum Zuylenstede, gelegen in de levendige stad Utrecht, is een gerenommeerd zorgcentrum dat bekendstaat om zijn toegewijde zorg en gastvrije omgeving voor ouderen. Dit woonzorgcentrum biedt een scala aan zorgdiensten, variërend van zelfstandig wonen met zorgondersteuning tot intensieve verpleging voor bewoners met complexe zorgbehoeften.

In de wijk Overvecht, grenzend aan de rivier De Vecht en het park Vechtzoom, staat het 12 verdiepingen tellende woonzorgcentrum Zuylenstede. Het complex dateert uit 1968 en de voorzieningen en het comfort van het complex sloten niet meer aan bij de toenemende zorgvraag van de bewoners en voldeed niet meer aan de huidige woonwensen van senioren. In de afgelopen 2 jaar zijn alle zorg- en huurappartementen gemoderniseerd en geschikt gemaakt voor ouderen met een zwaardere zorgvraag.

Het woonprogramma is uitgebreid naar 152 intramurale zorgwoningen en 122 aan- en inleunwoningen. De intramurale woningen worden door middel van een masterlease verhuurd aan zorgorganisatie Vecht en IJssel, deze masterlease heeft een looptijd van 15 jaar. De aan- en inleunwoningen worden individueel verhuurd aan senioren. Het appartementencomplex heeft een eigen website: https://woneninzuylenstede.nl.

Meer weten over dit project? Of wilt u een afspraak maken?

Optimaliseer jouw financiën en versterk jouw zorginstelling. Praat met onze experts voor deskundig advies, wij helpen u graag met uw (zorg)vastgoed.

Neem contact op
3-Arrow Right

Grootschalige transformatie

Het zorgcentrum is getransformeerd naar een woonzorggebouw voor zorgorganisatie Vecht en IJssel. Het gebouw, de installaties, de gemeenschappelijke voorzieningen en alle woningen zijn gerenoveerd en gemoderniseerd.

Hieronder zijn in het kort de meest belangrijkste werkzaamheden weergegeven:

GEVEL
Het gehele gebouw, met uitzondering van de plint aan de voorzijde van het gebouw waarin de kantoorruimten en het restaurant zich bevinden, is voorzien van een nieuwe hoogwaardig geïsoleerde en afgewerkte gevel
inclusief nieuwe gevelkozijnen en zonwering. Er is een compleet nieuwe entreepartij gerealiseerd en voorzien van een luifel. De beeldbepalende liftschacht is hersteld en opnieuw gesausd.

INSTALLATIES
Het gebouw wordt verwarmd middels stadsverwarming in combinatie met radiatoren, natuurlijke toevoer en mechanische afvoer. Alle aanwezige schakelmaterialen, meterkasten, en installatievoorzieningen zijn
vervangen voor de nieuwe badkamers en keukens. Iedere voordeur is voorzien van een individueel te programmeren elektronische cilinder. Daarnaast zijn er aansluitpunten gerealiseerd t.b.v. de verlichting.

INTRAMURALE- AAN- EN INLEUNWONINGEN
Alle bestaande woningen zijn geheel gestript en weer opnieuw opgebouwd. De vloeren van de intramurale appartementen zijn met gelegd PVC opgeleverd en de wanden voorzien van scan- en sauswerk. Bij de aan- en
inleunwoningen zijn de wanden behangklaar opgeleverd en zijn de bestaande vloeren geëgaliseerd en geschikt voor vloerafwerking. Alle appartementen beschikken over een keuken/pantry en een zorggeschikte badkamer.
De plafonds zijn geschilderd, behalve in de badkamer. Deze is voorzien van een systeemplafond. De aan- en inleunwoningen hebben een herziene indeling gekregen en zijn volledig zorggeschikt gemaakt. Daarnaast zijn er
9 nieuwe appartementen gebouwd.

KANTOREN
De bestaande kantoorruimten zijn gemoderniseerd tevens zijn er op de eerste verdieping extra kantoorruimten toegevoegd. Binnen de kantoren is de elektra conform NEN 1010 aangelegd. Er is een verlaagd systeemplafond
inclusief verlichting aangelegd en de wanden zijn voorzien van scan- en sauswerk.

TRAPPENHUIS EN ALGEMENE VERKEERSRUIMTE
Het systeemplafond is hersteld of daar waar nodig vernieuwd. De ruimten zijn ook opnieuw geschilderd. Het trappenhuis is gerenoveerd. De liften hebben een update gekregen en daarnaast is er centraal in het gebouw
een nieuwe beddenlift gerealiseerd. Op de bouwlagen met intramurale woningen is er per verdieping een gezamenlijke huiskamer gerealiseerd.

Het project is in 2022 opgeleverd.
Meer over ons
3-Arrow Right
Zuylenstede

-

Bekijk onze projecten

Van innovatieve woonconcepten tot duurzame zorgvoorzieningen in de zorg, elk project weerspiegelt onze toewijding aan kwaliteit en vakmanschap.

Zie alle projecten
3-Arrow Right

Vastgoed Scan

Soort vastgoed?